Той прогнозира пълен мандат на управляващата четворна коалиция.Всеки пенсионер ще получи

...
Той прогнозира пълен мандат на управляващата четворна коалиция.Всеки пенсионер ще получи
Коментари Харесай

Mинистър Георги Гьоков: Поне с 10% се вдигат всички пенсии от 1 юли

Той прогнозира цялостен мандат на ръководещата четворна коалиция.

Всеки пенсионер ще получи най-малко 10% нарастване на пенсията от 1 юли. Това съобщи пред БНР министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Той посочи, че отпуснатите по-назад във времето пенсии ще бъдат увеличени с по-голям % и ще се приближат до тези, които се отпускат сега. 

Ако понижим пенсиите и заплатите, ще понижим инфлацията доста бързо, само че това ли чакат хората от едно държавно управление, загрижено за българите? Нещата не са елементарни, с цел да кажем, че няма да даваме пари на хората и ще преборим инфлацията. Стремежът ни е с увеличение на приходите на хората да успеем по някакъв метод да компенсираме инфлацията. Работим съществено по тактика за догонване на междинните европейски приходи, съобщи министърът. 

Той акцентира, че инфлацията е невиждана, само че е в цяла Европа, освен у нас.

В съдружното съглашение е записано, че ще работим върху механизъм, по който да се дефинира минималната работна заплата, с цел да не може да се твърди, че някой изкуствено я подвига. И у бизнеса да има предвидимост. Работим в тази посока, изясни общественият министър. 

По думите му увеличението на приходите е колкото работа на страната, толкоз и на всеки човек, който би трябвало да има персонална отговорност за повишение на своята подготовка и капиталовата просвета.

Мисля, че възможностите на бюджета ще разрешат да продължи поддръжката за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия, сподели министър Гьоков.

По думите на министъра на труда и обществената политика се спекулира с неналичието на управническа стратегия на държавното управление.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР